App Soundnote

Quick Tip

Wat is het?


Je hebt wel eens van die apps, dat je jezelf afvraagt “waarom heb ik die nooit eerder gevonden?”.
SoundNote is er zo eentje!
Je zit in een gesprek, vergadering of presentatie met veel interessante info. Je maakt aantekeningen of deze worden voor je gemaakt, maar toch heb je naderhand wel eens die momenten dat je de notulen naleest en je twijfelt of je het wel goed begrepen hebt, alles wel hebt genoteerd enz. SoundNote kan je daar bij helpen.
In een notendop, je maakt een opname via de microfoon van je iPad en kan tegelijkertijd aantekeningen maken. SoundNote onthoudt op welk moment in de opname je die aantekening hebt gemaakt. Naderhand kan je door op de bewuste aantekening, zin of woord te klikken direct naar het moment in de geluidsopname gaan en deze afluisteren. Handig dus om bepaalde momenten uit de opname direct terug te luisteren zonder de gehele opname na te moeten lopen.

Hoe werkt het?


Na installatie bestaat je scherm grofweg uit twee gedeeltes. Een overzicht van je documenten en je aantekeningen-scherm in de vorm van een schrijfschrift. Boven het schrijfschrift staat een rode record button en een tijdlijn. Deze tijdlijn geeft de duur van de opname aan en later het moment in de opname. Naast deze tijdlijn is er een “play”-button.

Je kan aantekeningen maken zonder het op te nemen. Begin dan gewoon met typen in je schrift. Klik je eerst op de rode record-button dan neemt de app meteen het geluid op. Als je nu gaat schrijven onthoudt de app op welk tijdstip in de opname dit heeft plaats gevonden.
Je kan de opname stil zetten door op de pauze button te klikken. Uiteraard kan je de opname vervolgen via de record-button.

Je kan je aantekeningen meteen volledig maken of in steekwoorden (bijv. de agenda van de vergadering) notuleren. Naderhand kan je het toch terug luisteren naar welk moment dan ook.

Ben je klaar dan slaat SoundNote deze automatisch op. Via het “exporteer”-icoontje kan je alles mailen of eventueel opslaan in je dropbox. Bij te grote opnames zal de app voorstellen om het op te slaan in de cloud omdat hij deze dan niet kan mailen.
Nog een leuke extra is dat wanneer je op de “pen”-icoon klik, het schriftje wordt vervangen door een ruitjesblad. Je kan dan niet meer typen maar tekenen op het scherm. Handig om bijv. Symbolen of andere elementen te tekenen.

Samengevat


Het idee is natuurlijk fantastisch en simpel. Tijdens een gesprek hoef je niet meer alles uit te typen of een eventuele opname van je recorder naderhand helemaal terug luisteren.
Wel een kleine kanttekening. De app is nog maar twee jaar oud, maar daarna ook niet meer bijgewerkt. Ik durf nu dus ook niet te zeggen hoe lang deze app goed blijft werken en wanneer het moment komt dat de huidige versie bij een update van iOS niet meer werkt. Maar ja… zolang die blijft werken is het echt wel een app die je kan helpen. Daarnaast zullen er ongetwijfeld vergelijkbare alternatieven komen. Heb je die al en ken jij ze? Laat het me weten!!!

Details


Platform: Deze App is op dit moment alleen voor iOS beschikbaar via de App Store
Kosten: € 4,99 (je hebt gratis alternatieven maar dan zijn je recording-mogelijkheden zeer beperkt)